5 Tips voor leuke uitjes met de hond

Het lekkere weer en enkele extra vrije dagen komen eraan. Het ideale moment dus om er op uit te gaan! En natuurlijk is dat veel leuker als je hond ook mee kan. Wil jij een keer iets anders doen samen met jouw hond dan jullie vertrouwde rondje bos lees dan nu mijn 5 tips voor leuke uitjes.

Samen aapjes kijken!

Kan dat? Jazeker! In enkele dierentuinen in Nederland (en Duitsland) zijn honden welkom. Het is een heel avontuur voor de hond, al die nieuwe luchtjes, geluiden en gekke diertjes! De hond kan zich er prima vermaken, en samen kunnen jullie lekker genieten van een dagje dierentuin. Honden zijn o.a. welkom in Ouwehands Dierenpark Rhenen en Dierentuin Amersfoort.

10169303_1511793829078999_6602395650853098157_n

Samen naar een evenement, speciaal voor honden!

De laatste jaren worden steeds meer dier- en hondgerelateerde evenementen georganiseerd. Zoals het jaarlijkse Animal Event. Het evenemententerrein van Safaripark Beekse Bergen barst op 3, 4 en 5 mei 2019 weer uit zijn voegen tijdens de dertiende editie van Animal Event. Duizenden honden met baasjes en dierenliefhebbers uit alle windstreken komen jaarlijks naar dit driedaagse dierenfestival. Om te genieten van acts, demonstraties en shows. Je kunt er workshops volgen en shoppen bij de tweehonderd winkeltjes met de mooiste huisdierenspullen en allerlei soorten voeders. Wil je hier meer over lezen? Neem dan eens een kijkje op hun website.

download

Het water op!

Wat is er nou leuker dan op een lekkere zonnige dag een bootje te huren en te dobberen over het water? Picknickmandje mee en gaan! Een ideale activiteit ook voor de oudere hond, omdat het lichamelijk niet inspannend is. Gewoon lekker samen genieten van de rust en natuur. Doe eventueel wel je hond een zwemvest aan als die dat nodig heeft. Je kunt o.a een boot huren bij het Biesbosch. Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier. Houdt je van iets meer activiteit dan kun je ook samen met je hond gaan kanoën. Kijk op dogwalktrail.nl voor de mogelijkheden.

 

Playdate!

Door het hele land zijn er inmiddels hondenspeeltuinen opgezet. Op deze volledig afgesloten velden staan speeltoestellen zodat de hond zich kan vermaken! Denk hierbij aan een wipwap, tunnels en hindernisjes om overheen te springen. Vaak worden er ook speciale gelegenheden gecreëerd voor bijvoorbeeld alleen pups, of kleine hondjes. Lijkt je dit leuk voor jou hond, maar is jou hond liever zonder andere honden in de speeltuin? Vraag bij jou speeltuin in de buurt naar de mogelijkheden, want vaak kunnen deze ook afgehuurd worden voor privé gebruik! Kijk op www.DoggyDating.nl voor een hondenspeeltuin bij jou in de buurt! (ook vind je er losloopgebieden)

 

Dog Escape Forest!

Het idee van een escape room, maar dan samen met je hond! Dog-Coach kwam met dit idee in 2018 en het was een groot succes. De tweede editie, met nieuw thema, staat al weer gepland om te starten op verschillende data in April. Met een groep van zo’n 6 tot 8 deelnemers mét hond hebben jullie een uur de tijd om in het bos op zoek te gaan naar puzzels (voor hond én baas) en codes. Je werkt samen om de eindkist te kunnen openen en zo het bos te verlossen van de vloek.

 

Natuurlijk zijn deze uitjes hierboven niet voor iedere hond geschikt. Sommige honden houden juist helemaal niet van drukte. Kijk goed naar je hond, naar waar je hem of haar een plezier mee doet als je een uitje gaat plannen. Want natuurlijk is het net zo leuk om samen naar een verlaten, rustig gebied te gaan en gewoon te genieten van de rust, ruimte, de natuur en jullie quality time samen! Ben je geïnspireerd? Wij zijn benieuwd wat jullie volgende tripje wordt! Of heb je zelf nog leuke tips? Laat het ons weten. Natuurlijk vinden wij het ook leuk om getagt te worden op social media in jullie foto’s van al jullie avonturen samen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s