Cute Corgi Dexter

De puppy tijd gaat zo snel voorbij! Goed momentje dus om foto’s te laten maken, want voor je het weet kun je je al niet meer herinneren dat ze ooit zo klein waren!

Daarom boekte het baasje van Dexter nog voor zijn komst bij zijn nieuwe familie een fotoshoot. Zodat ze zeker waren van een plekje in de agenda, als Dexter 9 weken oud zou zijn. Slim baasje!

D1_logo

D2_logo

 

Corgi’s zijn al cute opzich, maar puppies!! Die oren en blik, géweldig! 9 weken oude Dexter kwam voor het eerst in het bos, maar hij was niet onder de indruk! Hij ging lekker op ontdekking, rende rond, ondekte het water en speelde in het zand.

Een leuke positieve ervaring dus voor deze kleine man! En dat leverde ook nog eens leuke foto’s op voor de baasjes.

 

De corgi is een stoere herdershond in een kleine verpakking.  Corgi’s zijn gefokt voor het drijven van vee. Dat doen ze door luid blaffend de koeien in de hakken te bijten: het zogenaamde “heelen”. De lage bouw van deze kortbenige herdershond komt goed van pas bij het ontwijken van achteruit trappende koeien. De Pembroke is een favoriet van het Britse koninklijk huis.

Als huishond kenmerken ze zich door trouw en waakzaamheid. Ze zijn leergierig, attent, bereid voor de baas te werken en doen dit met veel plezier, het is een uitgesproken kindervriend. Ze hebben een pittig karakter, dat een consequent en rechtvaardige hand van de Baas nodig.

Het verdient aanbeveling met een Corgi te gaan werken, bijvoorbeeld een cursus gedrag en gehoorzaamheid, eventueel behendigheid of fly-ball; ze hebben een hekel aan een saai bestaan. Ze willen overal bij zijn en hebben de aanleg zich ook overal mee te bemoeien.

bron: Nederlandse Welsh Corgi Club

D13_logo

Er bestaan 2 varieteiten van de Welsh Corgi, de Pembroke en de Cardigan. Dexter is een Welsch Corgi Pembroke, deze Corgi is van oorsprong afkomstig uit de streek Pembrokeshire in Wales.

De Cardigan en de Pembroke verschillen in karakter enigszins van elkaar. Pembrokes zijn in het algemeen wat serieuzer en iets pittiger. Cardigans zijn wat ‘kwajongensachtiger’ en mogen graag de clown uithangen.

De schofthoogte van de Welsh Corgi Pembroke ligt tussen de 25 cm en 30 cm. Het gewicht varieert van 10 kg tot 12 kg.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s