Q & A – TySy Fotografie

Vragen & Antwoorden dus! Onlangs plaatste ik op mijn Instagram (www.instagram.com/TySyFotografie) een Q&A post, en daar kwamen erg leuke vragen uit.

Ik was benieuwd of mijn volgers vragen voor me hadden, deze mochten gaan over mijzelf, mijn hondjes en natuurlijk mijn hondenfotografie. Deze leuke en gevarieerde vragen ( en de antwoorden daarop natuurlijk ) heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Heb jij nog een vraag? Laat het me weten! Via een berichtje of het contactformulier

boerboel foto

* Hoe lang doe je over een shoot?

In de basis duurt de shoot ongeveer een uur. In de planning houd ik wel altijd rekening met meer tijd, omdat sommige hondjes gewoon iets meer tijd  nodig hebben om te wennen. En dat is dan helemaal geen probleem, dan hebben we gewoon wat meer geduld. Voor een shoot met 2 of meer hondjes nemen we ook wat langer de tijd.

Spike7_Logo

* Fotografeer je ook honden met hun baasje of alleen echt honden?

Centraal staat altijd de hond, waar we altijd gaan voor wat mooie portretfoto’s en evt. gave actie foto’s maar uiteraard kunnen hond en baasje ook samen gefotografeerd worden. Ik vraag het altijd vooraf aan de shoot. Vaak willen baasjes het liever niet of hoeft het voor hun niet. Als ze dan toch samen op de foto gaan zijn ze uiteindelijk blij met deze tastbare herinnering van hen samen.

 * Hoe slaag je er telkens weer in om de ziel van de hond vast te leggen op foto

Dit is toch wel het mooiste compliment dat ik kan krijgen. Ik probeer mijn passie voor honden terug te laten komen in de foto’s en ik probeer de hond op de foto te krijgen zoals hij of zij echt is. Ik heb dit met de asielhonden heel goed kunnen oefenen al die jaren.

  * Bewerk je je foto’s altijd en hoelang ben je daaraan bezig?

Ik fotografeer in RAW, wat als gevolg heeft dat ik ze altijd door Lightroom haal, en minimaal wat aanpassingen doe aan zaken zoals contrast, levendigheid etc. Ook werk ik met Photoshop. Ik hou zelf van een natuurlijke stijl dus meeste foto’s houd ik wel zo natuurlijk mogelijk. 1 of 2 foto’s bewerk ik wel eens wat extremer en ik ben wat tijd kwijt met storende elementen wegpoetsen (zoals riemen bijvoorbeeld). Ongeveer een uurtje per shoot ben ik er mee bezig

 * Hoe bedenk je alle mooie plekjes om de honden te fotograferen?

Ik heb een groot geluk; ik woon in Noord-Brabant. En daar zijn zo ontzettend veel mooie plekjes en natuurgebieden. Zoals mijn “eigen achtertuin”, daar is alles te vinden voor een gevarieerde shoot: Heide, bos, water etc.  Uiteraard ben ik ook altijd benieuwd naar nieuwe locaties en sta ik open voor nieuwe suggesties.

   * Waarom alleen honden en denk je er over na om in de toekomst ook bijvoorbeeld alleen mensen te fotograferen?

Alleen honden omdat dat echt mijn passie is. Daar heb ik ervaring mee, daar heb ik me in ontwikkeld en daar wil ik steeds beter in worden. Ik vind het juist leuk om me toe te spitsen op een specifieke doelgroep. En ik haal juist energie uit de honden, ik vind het geweldig om steeds meer rassen te ontmoeten, de verschillende banden tussen baasjes en honden te zien en de verhalen over de honden te horen. Want meestal spelen de honden een veel grotere rol in het leven van het baasje dan “alleen maar een hond”. Dus voorlopig blijf ik bij honden, als ik er nog iets bij zou willen doen zou dat eerder in de richting van bedrijfsrapportages gaan denk ik dan bijvoorbeeld familieshoots of huwelijken.

  * Hoe doe je een shoot als het regent? Gaat het dan door?

Bij regen wordt het afgezegd als dat mogelijk is,  een verregende hond is vaak niet echt mooi 😉 Ik check de dag vooraf Buienradar, en dan neem ik contact op als het verzet moet worden.

* Hoe doe je het om de honden te laten poseren voor de camera?

Ik zeg altijd “Model zijn is hard werken en waar hard gewerkt wordt, moet goed gegeten worden” dus met heeeel veel snoepjes wat begrip en geduld lukt het altijd wel. En veel hondjes verassen hun baasje ook tijdens de shoot, omdat ze het leuk vinden om samen met de baas te werken en dan doen ze het gewoon super goed!

Benson4_Logo

17155942_1758785414435200_1875105808851850447_n (200x200)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s